Holistische Massage

Het woord 'Holistisch' is afgeleid van het griekse woord 'Holos' wat 'geheel' betekent. Bij een holistische massage wordt de behandeling afgestemd op het geheel van je fysieke, geestelijk, emotionele en energetische welbevinden. Je lichaam heeft een geheugen. In al je cellen huist jouw verhaal. Waarom slaat jouw spanning zich steeds in dezelfde gebieden op? Of vraagt er opeens een nieuwe plek om aandacht. Hoe druk wordt je in je hoofd als de stilte valt? Een holistische massage geeft aandacht aan al deze gebieden, middels ontspannende of juist activerende massagetechnieken, schuddingen, ademwerk, de juiste etherische olie, en de helende resonanties van klank, zodat jij weer de verbinding voelt met jezelf. Zodat je inzicht krijgt in hoe het eigenlijk met je gaat en dat je lichaam de opgebouwde spanningen los kan laten.  Het gespannen gebied wordt weer doorbloed, de ballast komt weer vrij, je zult meer ruimte voelen! 
Een Holistische massage is afgestemd op dat wat voor jou en voor dat afzonderlijke moment het meest passend is. Dat maakt dat iedere behandeling weer net even anders is. Een uniek geheel van jouw  vraag en mijn aanbod. Resonantie

Al c.a 5000 jaar geleden werd het al in de Vedische heelkunde in India toegepast:

De helende werking van klank

Alles om ons heen is energie. De lucht die je inademt, de stoel waar je op zit maar ook al je gedachten en emoties bestaan uit energie. En energie bestaat uit een meetbaar geheel van trillende moleculen en atomen. Zo heeft ook elke gedachte en emotie een bepaalde trilling. Emoties zoals boosheid, irritatie en afgunst hebben bijvoorbeeld een lagere frequentie in vergelijking met emoties van vreugde, liefde en dankbaarheid. Met andere woorden, wanneer je veel stress of ongenoegen ervaart ontstaat er een lagere frequentie van jouw 'zijn' waardoor je je minder fijn gaat voelen en vatbaar wordt voor tal van klachten. Het haalt je uit je kracht.

En daar komen we terug bij het begin:

De helende werking van klank


Om je frequentie te verhogen, om je dus weer sterker en fijner te voelen, kun je dus gebruik maken van klank, wat een direct effect heeft op hoe je je voelt. Denk aan het vrolijke muziekstuk waardoor je meteen zin krijgt om te dansen, of dat ene liedje waardoor je dichter bij je verdriet komt. 
Ontroering, ontspanning. Klank doet iets met je, en dat noemen we 'resonantie'. Het brengt jouw emoties in beweging... Het trilt los wat er in jou vast zit en het ontspant daar waar jij het nodig hebt. Vergelijk het met de steen die je in het water gooit en kringen veroorzaakt.  Alle watermoleculen worden in beweging gebracht. Zo brengt ook klank met al haar trillende moleculen jouw water in beweging. En laat je nu voor 70% uit water bestaan... 

Het gebruik maken van klank in mijn massages is dan ook een zeer waardevolle toevoeging en maakt de holistische behandeling compleet. Daar waar mijn bereik van mijn handen stopt gaat de klank verder, door alle lagen (lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch) heen. 
Tijdens de Holistische Massage zal ik mogelijk gebruik maken van stemvorken in verschillende frequenties, windgongen (4 elementen koshi's) 3 verschillende Tibetaanse klankschalen met warme, aardende klanken en een 30 cm doorsnee kristallen klankschaal vol helderheid. Op welke manier en in welke mate ik van deze klank gebruik maak zal in afstemming zijn met jou of naar gelang het nodig lijkt te zijn in de behandeling. 

Daarnaast bied ik een volledige KlankMassage vanaf 60 minuten, of een korte KlankDouche van zo'n 15 minuten aan waarin de resonantie juist centraal staat . Deze laatste kan afzonderlijk geboekt worden maar kan ook heel mooi als losse module toegevoegd worden aan een Holistische Massage om je aura op te schonen en je meridianen open te zetten. Een KlankDouche voorafgaande aan een Holistische Massage versterkt het effect van de massage. 

Nieuwsgierig geworden?
Vraag gerust naar de mogelijkheden of kom het een keer ervaren...

"Vandaag een holistische massage bij Ellen gehad.
Prachtige ruimte, fijne energie en Ellen is zeer goed in haar werk. Neemt alle tijd voor je. Ze heeft mij meegenomen op een reis naar de oorsprong van mijn bestaan. Veel dingen vielen op zijn plek. De klankschalen en haar magische handen hebben daarbij geholpen. Nogmaals dank Ellen dat jij een onderdeel bent van mijn reis..."
(Google Maps)
"Bij NaturEl kom je echt tot rust. Ellen is een zeer vakkundige vrouw en fijne persoonlijkheid! Een echte aanrader!"
(Facebook)